RÓLUNK


"Mesterségem, te gyönyörű,
 ki elhitetted: Fontos élnem
 Erkölcs és rémület között
 egyszerre fényben s vaksötétben."
                    Nemes Nagy ÁgnesKertészmérnök vagyok. 
Kerttervezést és virágkötést tanítok.


Virágkötő iskolánk több szinten oktatja a művészi szintű virágkötést, a témában alapfokú tanfolyamokat és továbbképzéseket tartunk. 
Úgy szerveztük meg, hogy a virágkötő hallgatóknak az alapozó tanfolyam után készített vizsgamunkái felkerülnek  a honlapunkra Az alapozás után azonban továbbképzésre is van lehetőség. A hallgatók ennek folyamán különleges technikákat, stílusokat, kompozíciós elemeket ismerhetnek meg a gyakorlatban.
Az esküvői, kegyeleti készítmények, rendezvénydekorálás, templomdíszítés stb. virágos vonatkozásait vesszük át tematikusan és részletesen hétről hétre.Az órákon készült munkák kiállítóhelye ez a blog, hogy a nem egy csoportban (vagy városban) tanulók tájékozódhassanak egymás munkáiról. Az otthon készített kompozíciók fotóit is szívesen közzé teszem mindenki épülésére.(Feltéve, ha elkülditek!)


Itt szeretném megjegyezni, hogy mivel ezek műhelymunkák, időnként nem mentesek némi bizonytalanságtól. A tanulmányok végén vizsgamunkák is készülnek majd, amik már a kiforrott elemeket tartalmazzák.

Nem titkolt szándékom, hogy szeretném, ha a virágokkal való együttélés beépülne a mindennapjainkba. Ahogy a természet és az évszakok váltakozása ritmusba rendezi az életünket, úgy virágdíszeink is szervesen kapcsolódnának ehhez a körforgáshoz. Ez az ünnepek és a virágok összekapaszkodása, hogy fölemeljék életünket a mindennapi robot szürke felhői fölé az éltető napfénybe.
Ezért és ezen dolgozunk mindannyian, tanár és diák egyaránt...